Gelnagels verwijderen

Na een tijdje wil je je gelnagels verwijderen. Er is een nagel gebroken, of je zit met een uitgroei, of welke reden dan ook. Op deze pagina leggen we je duidelijk uit hoe je de gelnagels kan verwijderen.

Wat niet werkt

Veel mensen proberen gelnagels op een foute manier te verwijderen:

  • Eraf trekken: niet doen, de kans is bijzonder groot dat je je natuurlijke nagels beschadigt
  • Eruit wippen met een bokkepootje: idem, niet doen.
  • Losweken in dissolvent/aceton: dit heeft totaal geen nut. Je gelnagel is niet poreus.

Heeft bij jou losweken wel succes? Dan heb je geen echte gelnagels. Waarschijnlijk is soak off gel gebruikt, ofwel heb je acrylnagels met een UV-coating/

Hoe dan wel gelnagels verwijderen?

De enige manier is vijlen. Probleem is echter dat je goed moet inschatten hoe ver je moet vijlen. Te ver vijlen is niet alleen erg pijnlijk, maar beschadigt ook je natuurlijke nagel. Voor veel mensen is het daarom beter de nagels te laten verwijderen door een nagelstyliste.

Als je toch zelf aan de slag wil, gebruik dan 2 vijltjes: een groffe vijl en een fijne. Met de groffe vijl haal je de bovenste gellagen eraf. De fijne vijl is voor het werk dichter bij je natuurlijke nagel.

Maak je nagels tijdens het vijlen vaak genoeg schoon om een goed zicht te houden op hoe diep je vijlt. Wanneer je merkt dat er minder en minder materiaal loskomt, dan nader je de natuurlijke nagel.

Let erop dat er geen gel met lucht onder blijft zitten wanneer je meteen na het verwijderen nieuwe nagels wil zetten. De lucht zal ervoor zorgen dat de nieuwe nagels snel loskomen. Het is niet erg dat er nog een heel klein beetje gel blijft zitten (zonder lucht dan).