Gelnagels, zijn er ook nadelen?
Met gelnagels ben je altijd verzekerd van mooie nagels, toch…?
Een paar prachtige handen is zeker een sieraad voor de vrouw. Gelnagels zijn ook niet gewoon mooi, ze verstevigen ook de nagels. Helaas is er ook een keerzijde van de medaille. Daarom is het goed om ook de nadelen van gelnagels eens onder de loep te nemen. Hieronder volgt een korte opsomming van de nadelen en wat er allemaal mis kan gaan.
Duur
Gelnagels hebben betekent dat je ze een keer moet laten plaatsen, maar het betekent ook ongeveer 1 keer per maand onderhoud, opvullen en reparatie. Per jaar moet je rekenen op een prijs van enkele honderden euro. Voor meer informatie bekijk onze prijzen-pagina.
Loskomen
Hoewel het niet vaak voorkomt, kunnen gelnagels in sommige gevallen loslaten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld als de nagel niet goed is ontvet vòòr het aanbrengen van de gel of bij gebruikmaken van minderwaardige producten. Maar soms is er ook geen reden te ontdekken, het lijkt wel of bij sommige mensen de gel gewoon niet goed ‘pakt’.
Schimmelinfecties
Bij alle vormen van kunstnagels is er altijd een klein risico op een schimmelinfectie. Vingers zitten vaak vol met bacteriën, zijn warm en vochtig; kortom een ideale broedplaats. Kunstnagels ‘ademen’ niet, waardoor het een soort ‘broeikaseffect’ kan veroorzaken. Hygiëne tijdens het maken van de gelnagels is dus van groot belang!
Mythes
Al de andere verhalen over gelnagels zijn dus mythes, en daardoor onjuist. Dus:
- Je moet geen pauze inbouwen wanneer je voortdurend gelnagels wil. Je natuurlijke nagels moeten niet ademen.
- Gelnagels plaatsen wanneer je zwanger bent kan géén kwaad. De gel hardt snel uit, en dan kunnen er geen stoffen in je lichaam komen. Als je als nagelstyliste zwanger bent moet je wel een beetje opletten en extra goed afzuigen.